Skip to content Työnteko-oikeus ja työnantajan velvollisuudet - International House Helsinki

Työnteko-oikeus ja työnantajan velvollisuudet

Kun uusi kansainvälinen työntekijäsi on saanut oleskelulupapäätöksen tai jos hän on EU-/ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, voit jatkaa tarkastamaan onko työntekijälläsi työnteko-oikeus Suomessa.

Kansainvälisen työntekijän työnantajana sinulla on tiettyjä velvollisuuksia. Lue lisää työnantajan velvollisuuksista.

Jos sinulla on kysyttävää työntekijäsi työnteko-oikeudesta Suomessa, ota yhteyttä IHH TyönantajaneuvontaanPalvelu auttaa sinua työnteko-oikeuteen ja kansainvälisen työntekijän työnantajan velvollisuuksiin liittyvissä kysymyksissä.

 

Työnteko-oikeus

Kun uusi kansainvälinen työntekijäsi on saanut oleskelulupapäätöksen, hänen työnteko-oikeutensa riippuu hänen saamastaan oleskeluluvasta. Jos tarvitset lisätietoja oleskeluluvista, voit palata sivulle Työperusteinen maahanmuutto ja oleskeluluvat. Sivulla on esimerkkejä kolmesta yleisimmästä työn perusteella myönnettävästä oleskeluluvasta: työntekijän, erityisasiantuntijan ja tutkijan oleskeluluvasta.

Työntekijän oleskeluluvan haltijalla on työnteko-oikeus vain sillä ammattialalla, jota varten oleskelulupa on myönnetty. Erityisasiantuntijan oleskeluluvan haltijalla on työnteko-oikeus erityisasiantuntijana kenelle tahansa työnantajalle samantyyppisessä työssä. Tutkijan oleskeluluvan haltijalla on työnteko-oikeus tutkijana ja mahdollisuus ylimääräiseen osa-aikatyöhön.

Lisätietoja työnteko-oikeudesta saat Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta sekä EU:n/ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisia koskevista poikkeuksista.

Pohjoismaiden, EU-/ETA-maiden ja Sveitsin kansalaiset eivät tarvitse oleskelulupaa Suomessa työskentelyyn, ja heillä on rajoittamaton työskentelyoikeus Suomessa.

Huomioithan kuitenkin, että oleskeluoikeus on rekisteröitävä. Pohjoismaiden kansalaiset voivat rekisteröidä oleskeluoikeutensa Digi- ja väestötietovirastossa (DVV) International House Helsingissä (IHH). DVV palvelee asiakkaita ensisijaisesti ajanvarauksella. Varaa aika Digi- ja väestötietovirastoon.

EU-/ETA-kansalainen voi rekisteröidä oleskeluoikeutensa Maahanmuuttovirastossa (Migri) IHH:n kautta. Maahanmuuttovirasto edellyttää, että kaikki asiakkaat tekevät ajanvarauksen ennen IHH:ssa asiointia. Varaa aika Maahanmuuttovirastoon. 

International House Helsingin (IHH) kautta työntekijä voi hakea myös henkilötunnusta, verokorttia tai Suomen sosiaaliturvaan kuulumista. Lisätietoa International House Helsingin palveluista kansainvälisille henkilöasiakkaille.

 

Työnantajan velvollisuudet

Kun työntekijä saapuu ulkomailta töihin Suomeen, sinulla on tiettyjä velvollisuuksia kansainvälisen työntekijän työnantajana. IHH Työnantajaneuvonta antaa tietoa kansainvälisen työntekijän työnantajan velvollisuuksista.

Ota huomioon seuraavat esimerkit kansainvälisen työntekijän työnantajan velvollisuuksista:

  • Varmista, että uudella kansainvälisellä työntekijälläsi on oleskelu- ja työnteko-oikeus Suomessa. Tämä voidaan todentaa esimerkiksi voimassa olevalla oleskelulupakortilla tai joissakin tapauksissa todistuksella vireillä olevasta oleskelulupahakemuksesta. Tarkemmat tiedot erityyppisistä oleskeluluvista ja työnteko-oikeudesta löydät Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.
  • Kerro työntekijälle työsuhteen ehdoista kielellä, jota hän ymmärtää. Anna työntekijälle myös riittävästi työturvallisuuteen ja työtehtäviin liittyvää koulutusta sekä ohjausta kielellä, jota hän ymmärtää.
  • Säilytä kansainvälisten työntekijöiden tiedot työsuhteen aikana ja 4 vuotta työsuhteen päättymisen jälkeen. Ota kopio työntekijän työnteko-oikeuden osoittavasta todistuksesta (kuten oleskeluluvasta) ja hänen henkilöllisyystodistuksestaan. Tietojen on oltava helposti työsuojeluviranomaisten saatavilla. Lisätietoja saat Työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta.
  • Ilmoita luottamushenkilölle, luottamusvaltuutetulle ja Työsuojeluhallinnon edustajalle kansainvälisten työntekijöidesi nimet ja liitä mukaan sovellettava työehtosopimus.

VINKKI: Muista, että esimerkiksi sosiaali- ja hyvinvointialan työntekijöille voi olla myös alakohtaisia vaatimuksia ammatin harjoittamiselle Suomessa.

Hyödyllisiä linkkejä

Työnteko-oikeus (Maahanmuuttovirasto)

Työnteko-oikeus (Työsuojeluhallinto)

Tietojen säilytys (Työsuojeluhallinto)

Työehtojen täyttäminen Enter Finlandin kautta tai TEM054-lomakkeella

Selvitys työnteon keskeisistä ehdoista (Työsuojeluhallinto)

Yhteystiedot

IHH Työnantajaneuvonta

Jos sinulla on kysyttävää kansainvälisten työntekijöiden työnteko-oikeudesta tai kansainvälisen työntekijän työnantajan velvollisuuksista, ota yhteyttä IHH Työnantajaneuvontaan puhelimitse tai sähköpostitse.

+358 40 922 5126