Skip to content Verokortti ja neuvonta henkilöverotuksesta - International House Helsinki

Verokortti ja neuvonta henkilöverotuksesta

Jos olet töissä ja saat palkkaa tai olet yrittäjä, tarvitset suomalaisen verokortin.

International House Helsingissä voit hakea verokorttia vierailemalla Verohallinnon palvelupisteessä. Samasta palvelupisteestä saat myös lisätietoa yksityishenkilöiden verotuksesta Suomessa.

Huomaathan, että sinulla pitää olla suomalainen henkilötunnus, jotta voit saada verokortin. Henkilötunnuksen saat Digi- ja väestötietovirastosta tai verotuksellisista syistä käymällä Pääkaupunkiseudun verotoimistossa osoitteessa Hämeentie 15.

Kuinka asioin Verohallinnon palvelupisteessä IHH:ssa?

1) Verohallinto palvelee International House Helsingissä asiakkaita joka arkipäivä ilman ajanvarausta kello 9–12.

2) Otathan seuraavat asiakirjat mukaan asiointikäyntiä varten:

Arvioi lisäksi vuositulosi, mukaan lukien palkkatulot sekä mahdolliset luontoisetuudet, lomapalkat, bonukset, jne. Tarvitset verokortin myös, jos saat Kelalta veronalaisia etuuksia.

Huomioithan, että jos työskentelet rakennus- tai laivanrakennusalalla, sinun tulee käydä Pääkaupunkiseudun verotoimistossa osoitteessa Hämeentie 15 hakemassa veronumeroa ja verokorttia. Voit varata ajan tai käydä Pääkaupunkiseudun verotoimistossa ilman ajanvarausta. Yli viiden hengen ryhmien on varattava aika. Edellä luetellut asiakirjavaatimukset koskevat myös käyntiä Pääkaupunkiseudun verotoimistossa.

Verohallinnon palvelupisteessä International House Helsingissä voit asioida ilman ajanvarausta.

Yhteystiedot

Aukioloajat: maanantai–perjantai klo 9–12

UKK

Rakennusalan töihin tarvitset veronumeron ja verokortin. Molempia voit hakea Pääkaupunkiseudun verotoimistosta osoitteessa Hämeentie 15. Palvelu on saatavilla sekä ajanvarauksella että jonottamalla paikan päällä. Ota mukaan työsopimuksesi sekä voimassa oleva passisi tai henkilöllisyystodistuksesi.

Yleensä saat verokortin heti verotoimiston palvelupisteessä, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja vaaditut tiedot tuloistasi. Lisätietoa verokorteista

Työnantajasi tarvitsee verokorttisi, jotta palkkasi voidaan maksaa ja siitä voidaan tehdä asianmukainen ennakonpidätys. Kysy työnantajaltasi, mihin ja miten sinun pitää toimittaa verokorttisi palkanmaksua varten. Jos et toimita verokorttia, työnantajasi on pidätettävä palkastasi 60 prosenttia ennakonpidätyksenä.

Tarvitset verokortin vain siinä tapauksessa, että sinulla on verotettavaa tuloa. Jos et tällä hetkellä työskentele, et välttämättä tarvitse verokorttia. Huomaathan, että jos työskentelet ulkomaisen työnantajan palveluksessa asuessasi Suomessa, sinun on tietyissä tapauksissa maksettava verosi Suomeen. Myös jotkin sosiaalietuudet ovat veronalaisia. Jos saat esimerkiksi työttömyyskorvausta, toimita asianmukainen verokortti Kelaan tai muulle etuuden maksajalle.

Ei. Myöskään suomalainen henkilötunnus, henkilökortti tai ajokortti ei todista oikeutta työskennellä Suomessa. Jos olet muun kuin EU- tai ETA-maan kansalainen, oikeutesi työskennellä on tarkistettava oleskeluluvastasi. EU- tai ETA-maan kansalaisten oikeus työskennellä voidaan todistaa passilla.

Huomaathan myös, että EU-maiden, Liechtensteinin sekä Sveitsin kansalaisten on rekisteröitävä oleskeluoikeutensa, jos heidän oleskelunsa Suomessa kestää yli kolme kuukautta.

Joka vuosi maalis- tai huhtikuussa saat esitäytetyn veroilmoituksen OmaVero-palvelussa ja postitse. Se sisältää tietoja, joita Verohallinnolla on tuloistasi ja varallisuudestasi edelliseltä vuodelta. Tarkista veroilmoituksesi ja tee tarvittavat korjaukset ja lisäykset ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Jos kaikki tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Veroilmoituksessa kerrotaan myös, saatko veronpalautusta vai onko sinun maksettava jäännösveroa.