Skip to content Relokaationeuvonta - International House Helsinki

Relokaationeuvonta

Suosittelemme pääkaupunkiseudulle muuttoa suunnittelevia tai hiljattain alueelle muuttaneita kansainvälisiä henkilöitä osallistumaan ensin yhteen International House Helsingin Newcomer Information Session -infotilaisuuksista. Infotilaisuuksia järjestetään säännöllisesti, ja niissä tarjotaan neuvoja ja tukea niin ennen Suomeen saapumista kuin saapumisen jälkeen huolehdittaviin asioihin.

Kun olet osallistunut yhteen Newcomer Information Session -tilaisuuteen, voit tarvittaessa varata ajan relokaationeuvontaan. Relokaationeuvonta on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset ohjausta mutkikkaampiin tilanteisiin tai haluat keskustella erityisistä muuttoon liittyvistä asioista henkilökohtaisesti.

Henkilökohtainen relokaationeuvonta on maksutonta ja tarkoitettu työn tai yrittäjyyden vuoksi pääkaupunkiseudulle muuttamassa oleville kansainvälisille henkilöille ja heidän perheenjäsenilleen. Relokaationeuvontaa on saatavilla englanniksi ja suomeksi verkossa ja sähköpostitse. Voit pyytää neuvontaa sähköpostitse tai varata ajan 30 minuutin verkkotapaamiseen.

Relokaationeuvonnan sisältö muokataan kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tapaamisissa voidaan käsitellä seuraavia aihealueita:

  • oleskeluluvan haku työn tai perhesiteen perusteella
  • asiakirjojen hankkiminen ja laillistaminen
  • viranomaisasiointi
  • arkisten asioiden hoitaminen ja alueelle asettautuminen
  • asuminen.

Huomioithan, että relokaationeuvontapalvelu ei sisällä tapaamisia kasvokkain, asiointipaikkoihin saattamista tai käytännön järjestelyjen tekemistä asiakkaan puolesta. Palveluun ei myöskään kuulu hakemusten täyttäminen tai tarkistaminen, ajanvaraukset, sopivien asuntovaihtoehtojen etsiminen tai asuntonäyttöjen järjestäminen, eikä avainten, oleskelulupakorttien tai koulujen tutustumiskäyntien koordinointi.

Huomioithan myös, että emme voi auttaa löytämään laillisia muuttoperusteita, kuten työ- tai opiskelupaikkaa. Sen sijaan relokaationeuvonnan lähtökohtana on, että sinulla on jo pätevä syy (työ/työtarjous, liiketoiminta, kumppani/perhe, opiskelupaikka) muuttaa pääkaupunkiseudulle tai olet äskettäin saapunut ja tarvitset apua tarvittavien hallinnollisten tai muiden henkilökohtaisten asioiden selvittämisessä. Jos tavoitteenasi on löytää työpaikka, emme voi auttaa sinua tämän palvelun puitteissa, mutta suosittelemme sen sijaan työnhakuneuvontaamme.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää International House Helsingin relokaationeuvonnasta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse newcomerinfo@hel.fi. Ethän lähetä henkilökohtaisia tai luottamuksellisia tietoja sähköpostitse.

Mikäli et löydä ajanvarausjärjestelmästä itsellesi sopivaa aikaa, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse.