Skip to content Päiväkoti- ja kouluneuvonta kansainvälisille henkilöille - International House Helsinki

Päiväkoti- ja kouluneuvonta

International House Helsingin Päiväkoti- ja kouluneuvonta auttaa Helsingissä asuvia perheitä päivähoitoa, esi- ja perusopetusta sekä leikkipuisto- ja kerhotoimintaa koskevissa kysymyksissä. Asiakkaat voivat kysyä neuvoa hakuprosesseista ja saada neuvontaa päivähoito- ja kouluvaihtoehdoista pääkaupunkiseudulla.

Palvelu on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Varhaiskasvatus tutuksi – Tietoa perheille Helsingin varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta

Options for basic education in Helsinki (englanniksi)

Yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä Päiväkoti- ja kouluneuvontaan puhelimitse tiistaisin klo 8–10 ja torstaisin klo 14–16.

Puhelinnumero: +358 40 677 2528

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla kysymyksiä varten ja mikäli ajanvarausjärjestelmässä ei ole sinulle sopivia aikoja varattavana.

Sähköpostiosoite: eduguidance@hel.fi

UKK

Varhaiskasvatuksen eri vaihtoehdoista sekä esiopetuksesta löytyy tietoa Helsingin kaupungin verkkosivuilla sekä Varhaiskasvatus tutuksi-oppaasta.

 

Suosittelemme tutustumaan Guide for international families -oppaaseen, jossa esitellään eri kielillä annettavan perusopetuksen vaihtoehdot Helsingissä.

Perusopetus on pakollista kaikille lapsille ja nuorille, jotka asuvat pysyvästi Suomessa. Se alkaa sinä vuonna, jolloin lapsi täyttää seitsemän vuotta. Ennen perusopetuksen alkua lasten on osallistuttava vuoden ajan esiopetukseen sinä vuonna, jolloin he täyttävät kuusi vuotta.

Perusopetus sisältää luokat 1–9. Oppivelvollisuus kestää 18. ikävuoteen saakka tarkoittaen, että perusopetuksen jälkeen nuorten on siirryttävä toisen asteen koulutukseen.

Lue lisää suomalaisesta koulutuksesta.