Skip to content Maahanmuuton yleisneuvonta - International House Helsinki

Yleisneuvonta

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit tarjoavat International House Helsingissä yleisneuvontaa ja opastusta erilaisissa kysymyksissä, kuten oleskelulupiin, suomen ja ruotsin kielten opiskeluun, asumiseen, lasten päivähoitoon, koulutukseen ja terveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Saat myös apua lomakkeiden täyttämiseen sekä eri viranomaisten päätösten ja menettelytapojen ymmärtämiseen.

Kaikki neuvonnan työntekijät palvelevat suomeksi ja englanniksi.

Palvelua on saatavilla myös ruotsiksi, arabiaksi, somaliksi, venäjäksi, viroksi, farsiksi, ranskaksi ja berberiksi riippuen siitä, kuka asiakaspalvelijoistamme on työvuorossa sinä päivänä, kun käyt palvelupisteessä.

Yhteystiedot

Aukioloajat: maanantai–torstai klo 9.00–16.00 ja perjantai klo 10.00–15.00

Voit olla yhteydessä International House Helsingin kaupunkien neuvontapalveluihin puhelimitse, sähköpostilla tai chatilla. Palvelua varten et tarvitse ajanvarausta.

Puhelinnumero: +358 9 310 111 11 Helsinki-info

Sähköpostiosoite: info@ihhelsinki.fi

 

UKK

Voidaksesi muuttaa Suomeen sinulla on oltava riittävät perusteet oleskeluluvalle tai oleskeluoikeuden rekisteröinnille. Lisäksi sinulla tulee olla turvattu toimeentulo koko perheellesi, jos muuton syynä ei ole kansainvälinen suojelu tai vastaava.

Meiltä saa yleisneuvontaa esimerkiksi seuraavissa asioissa: oleskeluluvat, suomen/ruotsin opiskelu, asuminen, päivähoito, koulutus ja terveydenhoitopalvelut. Avustamme myös viranomaisten lomakkeiden täyttämisessä ja autamme ymmärtämään eri viranomaisten päätöksiä ja menettelyjä.

Kyllä. Voimme auttaa sinua antamalla yksityiskohtaiset ohjeet ajan varaamiseen. Emme kuitenkaan voi varata aikaa puolestasi.

Kyllä. Voimme neuvoa sinua Suomen viranomaisten vaatimien hakemuslomakkeiden täyttämisessä. Emme kuitenkaan voi täyttää lomakkeita puolestasi. Älä lähetä luottamuksellisia tietoja, henkilötietoja ja/tai arkaluonteisia tietoja sisältäviä asiakirjoja suojaamattoman kanavan kautta. Sähköposti ja chat eivät ole suojattuja kanavia, joten älä laita viesteihin henkilökohtaisia tietoja.

Kaikki International House Helsingin palvelut ovat maksuttomia. EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnistä veloitetaan hakemusmaksu, mutta muita maksuja ei peritä.

Voimme neuvoa, miten pääset alkuun asunnonhaussa. Jos etsit asuntoa Helsingistä, Espoosta tai Vantaalta,  Housing in Helsinki -opas tai Newcomer’s Guide -oppaan asumista käsittelevä osio ovat hyviä tietolähteitä!

 

Se riippuu toimialasta ja työtehtävistäsi. Joillakin aloilla voi pärjätä hyvin englannilla, mutta suomen kielen taidosta on taatusti hyötyä. Joillakin aloilla (kuten terveydenhuollossa) on vähimmäisvaatimukset kielitaidolle. Voit hakea suomen ja ruotsin kielikursseja, myös verkkokursseja, osoitteessa Finnishcourses.fi.