Skip to content Maahanmuuton ensivaiheen palvelut - International House Helsinki

Palvelut

International House Helsinki (IHH) tarjoaa laajan valikoiman viranomaispalveluita sekä neuvontaa ja tukea ulkomailta pääkaupunkiseudulle muuttaneille.

Muistathan suunnitella asiointisi IHH:n palvelupisteessä ja varata tapaamisaikasi etukäteen, silloin kun se on tarpeellista. IHH:n henkilökunta yleisneuvonnassa ja chatissa ohjaa sinua asioinnissasi ja neuvoo, missä palveluissa sinun kannattaa asioida ja missä järjestyksessä.

Henkilöasiakaspalvelut

 1. EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinti

  Jos olet EU-maan, Liechtensteinin, Sveitsin tai jonkin Pohjoismaan kansalainen ja suunnittelet oleskelevasi Suomessa yli 90 päivää, sinun täytyy rekisteröidä oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa (Migri). Tämän voit tehdä International House Helsingin palvelupisteessä.

  Huomaathan, että Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä International House Helsingissä käsitellään vain EU-rekisteröintejä. Jos asiasi koskee jotakin muuta Maahanmuuttoviraston palvelua kuin EU-rekisteröintiä, asioithan toisessa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.

  Lue lisää
 2. Rekisteröinti väestötietojärjestelmään, henkilötunnuksen hakeminen ja muuttoilmoitus

  Digi- ja väestötietovirasto (DVV) myöntää henkilötunnuksia ja rekisteröi tietoja väestötietojärjestelmään.

  International House Helsingissä voit hakea henkilötunnusta sekä rekisteröidä osoitteesi ja kotikuntasi.

  Huomaathan, että sinun tulee rekisteröidä EU-kansalaisen oleskeluoikeutesi tai saada oleskelulupa ennen asiointia DVV:n palvelupisteessä International House Helsingissä.

  Lue lisää
 3. Verokortti ja neuvonta kansainvälisestä henkilöverotuksesta

  Jos olet töissä ja saat palkkaa tai olet yrittäjä, tarvitset verokortin. Voit hakea verokorttia ja saada neuvontaa kansainvälisestä henkilöverotuksesta International House Helsingissä.

  Verohallinto antaa tietoa yksityishenkilöiden verotuksesta Suomessa ja voi myös myöntää sinulle verokortin palvelupisteessään International House Helsingissä.

  Lue lisää
 4. Sosiaaliturva ja etuudet

  Kansaneläkelaitos (Kela) tarjoaa perustoimeentuloa turvaavia taloudellisia etuuksia Suomessa asuville ja työskenteleville. Voit olla oikeutettu Kelan etuuksiin sekä vakinaisen asuinpaikan että työsuhteen perusteella.

  Sosiaaliturvaoikeuteen vaikuttaa pääasiassa se, mistä maasta olet kotoisin ja kuinka pitkään aiot työskennellä Suomessa. Kela ottaa huomioon henkilökohtaisen tilanteesi ja päättää, onko sinulla oikeus sosiaaliturvaan tai etuuksiin.

  Kelan palvelupisteellä International House Helsingissä saat neuvontaa sekä sosiaaliturvasta että etuuksista. Lisäksi voit hakea oikeutta kuulua Suomen sosiaaliturvaan sekä täyttää ja jättää hakemuksia eri etuuksista.

  Lue lisää
 5. Työllisyysneuvonta ja työnhakijaksi ilmoittautuminen

  Työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) tarjoaa ensivaiheen neuvontaa työllistymisestä sekä mahdollisuuden ilmoittautua työnhakijaksi palvelupisteessään International House Helsingissä (IHH).

  Lue lisää
 6. Eläkevakuuttaminen ja sosiaaliturvatodistukset

  Eläketurvakeskus (ETK) antaa tietoa ulkomailla työskentelevän sosiaaliturvasta, A1-todistuksista ja työeläkkeistä.

  Huomaathan, että Eläketurvakeskus palvelee asiakkaita puhelimitse ja verkossa.

  Lue lisää

Neuvonta- ja tukipalvelut

Spouse Program

Spouse Program on verkosto kansainvälisille puolisoille, jotka ovat muuttaneet ulkomailta Helsingin seudulle kumppaninsa työn vuoksi. Ohjelman osallistujat saavat vertaisyhteisön sekä tukea työllistymiseen paikallisille työmarkkinoille. Ohjelma toimii englannin kielellä.

Oppaita ja lisätietoa

Ota yhteyttä International House Helsinkiin

Helsinki-info

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit tarjoavat yleisneuvontaa ja opastusta International House Helsingissä.

+358 9 310 111 11 Neuvonta
;