Skip to content Työllisyysneuvonta ja työnhakijaksi ilmoittautuminen - International House Helsinki

Työllisyysneuvonta ja työnhakijaksi ilmoittautuminen

Vieraile TE-toimiston palvelupisteessä International House Helsingissä ilmoittautuaksesi työnhakijaksi. Palvelupisteessä saat myös yleistä työllisyysneuvontaa ja ohjeita TE-toimiston verkkopalvelun käyttämiseen.

Huomaathan, että jos et ole EU/ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, täytyy sinulla olla voimassa oleva oleskelulupa, jotta voit ilmoittautua työnhakijaksi.

 

Kuinka asioin TE-toimiston palvelupisteessä IHH:ssa?

1) Voit asioida ilman ajanvarausta TE-toimiston palvelupisteessä IHH:ssa.

2) Jotta käyntisi International House Helsingissä sujuisi nopeammin ja helpommin, voit täyttää lomakkeen työnhakijaksi ilmoittautumisesta etukäteen verkossa (saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi). Lomake ei vaadi verkkopankkitunnuksia tai muita vahvoja tunnistusmenetelmiä.

 

Tärkeää HUOMATA Työnhakijaksi ilmoittautuminen -lomaketta täyttäessäsi:

  • Koska lomake ei vaadi sähköistä tunnistautumista, henkilöllisyys tulee vahvistaa erikseen. Voit tehdä sen käymällä TE-toimiston palvelupisteessä IHH:ssa tai TE-toimiston muussa palvelupisteessä. Otathan mukaasi passin tai muun voimassa olevan henkilötodistuksen ja oleskeluluvan.
  • Suosittelemme, että täytät lomakkeen vasta saavuttuasi Suomeen ja aikaisintaan 14 päivää ennen suunniteltua käyntiäsi International House Helsingissä tai muussa TE-toimiston palvelupisteessä.
  • Täytä lomake huolellisesti ja huomioi, että työttömyyskorvauksen saaminen edellyttää kokopäivätyön hakemista.
  • Kun täytät verkkolomaketta, valitse lomakkeen listauksesta TE-toimistoksi Uudenmaan TE-toimisto.
  • Varmista, että saat sähköpostivahvistuksen, kun olet lähettänyt lomakkeen!

Voit myös täyttää lomakkeen paperisena International House Helsingissä, jos et pysty täyttämään sähköistä lomaketta tai tarvitset apua sen täyttämisessä. TE-toimiston palvelupisteen henkilökunta auttaa sinua mielellään työnhakijaksi ilmoittautumisessa.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, saat oman työntekijän TE-toimistoon tai kotikuntasi työllisyyspalveluihin. He ottavat sinuun yhteyttä pian ilmoittautumisen jälkeen sopiakseen kanssasi tapaamisesta.

Lisätietoja ja muita vaihtoehtoja työnhakijaksi ilmoittautumiseen

TE-toimiston palvelupisteessä International House Helsingissä voit asioida ilman ajanvarausta.

Yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä TE-toimistoon myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ihh@te-toimisto.fi. (Ethän liitä arkaluonteisia tai luottamuksellisia tietoja ensimmäiseen sähköpostiviestiisi).

Aukioloajat: maanantai–perjantai klo 9.00–12.00 ja 13.00–16.00

UKK

Jos olet työtön tai jäät työttömäksi ja asut Suomessa pysyvästi, voit ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto). Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta et voi saada työttömyysetuuksia, jos et ilmoittaudu työnhakijaksi. Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja työnhakijoille tarjotut palvelut ovat maksuttomia.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinusta joko tulee TE-toimiston asiakas tai sinut ohjataan kotikuntasi työllisyyspalveluihin. Saat samat TE-palvelut molemmissa paikoissa.

TE-toimisto tai kotikuntasi työllisyyspalvelut auttavat sinua löytämään ratkaisuja tilanteeseesi ja löytämään uuden työpaikan. TE-toimisto voi myös tukea opintojasi ja tarjota työvalmennusta sekä kotoutumiskoulutusta. Saat oman yhteyshenkilön, jonka kanssa laadit työllistymis- tai kotoutumissuunnitelman, jota sinun on noudatettava.

Saat TE-toimistosta tai kotikuntasi työllisyyspalveluista oman yhteyshenkilön. Hän ottaa sinuun yhteyttä viiden työpäivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, ja järjestää haastattelun kanssasi.

Haastattelun aikana laadit yhteyshenkilösi kanssa työllistymis- tai kotoutumissuunnitelman. Sovitte myös, kuinka monta työpaikkaa sinun on haettava joka kuukausi.

TE-toimisto tai kotikuntasi työllisyyspalvelut antavat myös työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuksiin. Jos he tarvitsevat lisätietoja lausuntoa varten, he lähettävät sinulle selvityspyynnön.

Huomaathan, että työttömyysetuuksia eivät maksa TE-toimisto tai kotikuntasi työllisyyspalvelut. Sinun on haettava työttömyysetuutta Kelasta tai työttömyyskassastasi sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon.

Lisätietoa työttömyysetuuksista

Ei. Voit ilmoittautua työnhakijaksi ennen kuin saat suomalaisen henkilötunnuksen tai kotikunnan, jos sinulla voimassa oleva oleskelulupa, jossa ei ole työnantajaa koskevia rajoituksia (eli luvassasi ei ole nimetty yksittäistä työnantajaa). Jos olet EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, voit ilmoittautua työnhakijaksi ilman suomalaista henkilötunnusta tai kotikuntaa Suomessa.

TE-toimisto ei kuitenkaan voi antaa työvoimapoliittista lausuntoa ennen kuin sinulla on suomalainen henkilötunnus. Ilmoitathan TE-toimistolle, kun olet saanut suomalaisen henkilötunnuksen tai kotikunnan.

Jos perheenjäsenesi on EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, voit ilmoittautua työnhakijaksi ennen kuin saat oleskeluluvan tai oleskelukortin. TE-toimisto pyytää kuitenkin sinua tarvittaessa todistamaan perhesuhteen EU- tai ETA-maan kansalaiseen ilmoittautumisprosessin aikana.

Huomaa, että jos perheenjäsenesi on Suomen kansalainen, sinun on haettava ja odotettava oleskelulupaa tai oleskelukorttia Maahanmuuttovirastosta ennen kuin voit ilmoittautua työnhakijaksi.

Lisätietoa EU- tai ETA-maan kansalaisten ja Sveitsin kansalaisten perheenjäsenille

TE-toimisto on koonnut neuvoja, vinkkejä ja linkkejä henkilöille, jotka suunnittelevat muuttoa Suomeen ja etsivät työpaikkaa Suomesta.

TE-toimisto järjestää verkkotapahtumia työnhausta Suomessa ja myös rekrytointitapahtumia sekä webinaareja asiakirjoista, joita tarvitaan työhaussa Suomen työmarkkinoilla.

Jos tarvitset tietoa tulevista tapahtumista, voit ottaa yhteyttä TE-toimistoon sähköpostitse: ihh@te-toimisto.fi.

Kyllä. Monet TE-toimiston palvelupisteen asiakkaista International House Helsingissä ovat ulkomaalaisia, joiden kumppani on tullut Suomeen töihin. Työnhakijaksi ilmoittautumalla voit saada henkilökohtaista palvelua TE-toimistosta.

Jos sinulla tai kumppanillasi on kysyttävää työnhakijaksi ilmoittautumisesta tai TE-toimiston palveluista, ottakaa yhteyttä TE-toimistoon sähköpostitse osoitteeseen ihh@te-toimisto.fi tai käykää TE-toimiston palvelupisteessä International House Helsingissä.

Voit saada tukea työnhakuun myös Spouse Program -verkoston kautta. Sen jäsenet pääsevät osallistumaan työpajoihin ja verkostoitumistilaisuuksiin, joissa he saavat tietoa työllistymisestä ja elämisestä pääkaupunkiseudulla.  Lue lisää Spouse Programista (englanniksi).

Lisäksi IHH:n työnhakuneuvonta soveltuu mainiosti perhesiteen vuoksi pääkaupunkiseudulle muuttaville tai muuttaneille. Lue lisää työnhakuneuvonnasta.

 

 

Kyllä. TE-toimiston työnantajapalvelut voivat tukea organisaatiotasi koko kansainvälisen rekrytointiprosessin ajan. Saat apua kansainvälisen rekrytoinnin aloittamiseen ja tietoa saatavilla olevasta rahoituksesta sekä asettautumispalveluista työntekijöille ja heidän perheenjäsenilleen. Lisätietoja: IHH Työnantajapalvelut.