Skip to content Aloita kansainvälinen rekrytointi - International House Helsinki

Aloita kansainvälinen rekrytointi

International House Helsinki (IHH) tukee sinua rekrytoinnissa ulkomailta. IHH Työnantajapalvelut auttaa sinua kansainvälisen rekrytoinnin aloittamisessa, tukee sinua koko rekrytointiprosessin ajan ja auttaa käymään läpi tarvittavat vaiheet, jotta tuleva työntekijäsi pääsee aloittamaan työskentelyn pääkaupunkiseudulla.

 

Tuemme sinua kansainvälisessä rekrytoinnissa

 

IHH Kansainvälinen rekrytointi auttaa sinua kansainvälisten työntekijöiden löytämisessä, antaa tietoa työntekijäsi ja hänen perheenjäsentensä asettautumista tukevista palveluista sekä esittelee erilaisia taloudellisen tuen muotoja.

Voit aina ottaa yhteyttä IHH Työnantajaneuvontaan, josta saat tukea työperusteiseen maahanmuuttoon ja oleskelulupiin sekä työntekijöiden työnteko-oikeuteen ja kansainvälisten työntekijöiden työnantajan velvollisuuksiin liittyvissä asioissa.

Kaikki IHH:n työnantajapalvelut ovat maksuttomia, ja  voimme tarjota sinulle henkilökohtaista ohjausta puhelimitse sekä sähköpostitse. Autamme mielellämme organisaatiotasi kansainvälisen rekrytoinnin aloittamisessa ja tuemme sinua koko prosessin ajan.

 

Löydä kansainvälinen työntekijä

Etsimällä työntekijöitä ulkomailta voit tuoda organisaatiollesi kilpailuetua ja löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan hakijan. International House Helsingin avulla pääset tutustumaa mahdollisuuksiin rekrytoida ulkomailta sekä paikallisista hakijapooleista.

 

Työperusteinen maahanmuutto ja oleskeluluvat

IHH Työnantajaneuvonnasta saat tietoa, mitä kansainvälisen työntekijän palkkaamisessa on otettava huomioon. Lisäksi saat tietoa oleskelulupaprosessista ja työn perusteella myönnettävistä oleskeluluvista. Jos uusi työntekijäsi on EU:n/ETA:n ulkopuolisen maan kansalainen, hän tarvitsee oleskeluluvan Suomessa työskentelyyn. Jos kansainvälinen työntekijä tulee EU-/ETA-maasta tai Sveitsistä, hänellä on oikeus tehdä työtä Suomessa, mutta hänen on rekisteröitävä EU-kansalaisen oleskeluoikeutensa. Lue lisää yleisimmistä oleskeluluvista työn perusteella.

 

Työnteko-oikeus ja työnantajan velvollisuudet

Jotta tuleva työntekijäsi voi aloittaa työskentelyn Suomessa, hänellä on oltava työnteko-oikeus. Myös sinulla on tiettyjä velvollisuuksia kansainvälisen työntekijän työnantajana. IHH Työnantajaneuvonta auttaa sinua ymmärtämään, mitä vaaditaan, jotta tulevalla työntekijälläsi on oikeus työskennellä Suomessa, ja mitkä ovat velvollisuutesi kansainvälisen työntekijän työnantajana.

 

Asettautuminen

Kun uusi työntekijä saapuu Suomeen, hänen on hoidettava tarvittavat viranomaisasiat ennen työskentelyn aloittamista.

Hoidettavia viranomaisasioita:

  • EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinti (EU:n/ETA:n ulkopuolisen maan kansalaisella on oltava oleskelulupa)
  • Henkilötietojen rekisteröinti väestötietojärjestelmään, henkilötunnuksen hakeminen
  • Verokortin hakeminen
  • Suomen sosiaaliturvan piiriin hakeminen

Nämä viranomaisasiat voidaan hoitaa International House Helsingin palvelupisteessä. Uusi työntekijäsi voi valmistautua Suomeen muuttoon osallistumalla Newcomer Information Session -tilaisuuteen jo ennen Suomeen muuttamista. Lue lisää palveluistamme henkilöasiakkaille.

 

Taloudellinen tuki

IHH Kansainvälinen rekrytointi antaa tietoa työnantajien käytettävissä olevista taloudellisista tuista kansainvälistä rekrytointia, paikallista rekrytointia, asettautumispalveluja, perehdytystä ja kielikoulutusta varten.

Hyödyllisiä linkkejä

Kansainvälisten työntekijöiden löytäminen

TE-Uusimaan EURES-palvelu

Työmarkkinatori

Työperusteinen maahanmuutto ja oleskeluluvat

Hakemusopas (Maahanmuuttovirasto)

Maahanmuuttoviraston pikakaistapalvelu

Enter Finland työnantajille

Työnteko-oikeus ja työnantajan velvollisuudet 

Työnteko-oikeus (Maahanmuuttovirasto)

Työnteko-oikeus (Työsuojelu)

Asettautuminen

The Newcomer’s Guide (englanniksi)

The Spouse Program (englanniksi)

Taloudellinen tuki

EURES Targeted Mobility Scheme

Palkkatuki

Ota yhteyttä IHH Työnantajapalveluihin

IHH Kansainvälinen rekrytointi

Jos haluat tietää lisää kansainvälisten työntekijöiden löytämisestä, taloudellisista tuista ja kansainvälisten työntekijöiden asettautumisen tukemisesta, ota meihin yhteyttä.

+358 295 016760 IHH Kansainvälinen rekrytointi - tietosuojaseloste

Maanantai–perjantai 9.00 - 12.00

IHH Työnantajaneuvonta

Jos sinulla on kysyttävää työperusteisesta maahanmuutosta ja oleskeluluvista, kansainvälisten työntekijöiden työnteko-oikeudesta ja kansainvälisten työntekijöiden työnantajan velvollisuuksista, ota meihin yhteyttä. Palvelu on saatavilla Helsingissä ja Espoossa sijaitseville yrityksille.

+358 922 860 019