Skip to content Taloudellinen tuki - International House Helsinki

Taloudellinen tuki

Organisaatiosi voi saada taloudellista tukea rekrytointiin ulkomailta usealla tavalla. IHH Kansainvälisestä rekrytoinnista saat tietoa siitä, mitkä taloudelliset tuet voisivat sopia organisaatiosi tarpeisiin.

 

Taloudellinen tuki kansainväliseen rekrytointiin

EURES Targeted Mobility Scheme tukee työnantajia rekrytoinnissa toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista. Suomalaiset pk-yritykset voivat hakea tukea uuden ulkomailta Suomeen töihin saapuvan työntekijän perehdytykseen ja kotoutumiseen. Avustus voi olla 1 390 €/työntekijä perustasoisessa kotoutumisohjelmassa ja 1 750 €/työntekijä kattavassa kotoutumisohjelmassa.

Kotoutumisohjelman pitäisi sisältää ainakin koulutusta, kuten teknistä koulutusta tai mentorointia, ja se voi sisältää myös käytännön tukea, esimerkiksi apua majoituksen löytämisessä tai pankkitilin avaamisessa.

 

Taloudellinen tuki paikalliseen rekrytointiin

Kun palkkaat paikallisen kansainvälisen työnhakijan, voit saada taloudellista tukea TE-toimistosta tai kaupungilta. Sekä TE-toimisto että kuntien työllisyyspalvelut voivat myöntää palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannusten kattamiseksi, jos kyseinen työ parantaa työnhakijan ammatillista osaamista asiassa, joka tällä hetkellä estää häntä löytämästä työtä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit tarjoavat myös tukea työntekijöiden palkkaamiseen. Sekä Helsinki että Espoo voivat myöntää taloudellista tukea työllistämis-, palkka- ja toimeksiantokustannuksiin (kertaluonteinen työ tai hanke). Työllistämisen lisä on 500 €/kk, palkan lisä korkeintaan 800 €/kk ja toimeksiannon lisä korkeintaan 1 500 €.

Vantaa voi myöntää lisätukea (Vantaa-lisä) työnantajille, jotka palkkaavat palkkatukea saavan henkilön. Lisätuki on 500 €/kk. Vantaalla on myös alle 30-vuotiaiden nuorten rekrytointituki, joka on korkeintaan 800 €/kk.

 

Yhteystiedot

IHH Kansainvälinen rekrytointi

Jos haluat lisätietoja käytettävissä olevista taloudellisista tuista, ota yhteyttä IHH Kansainväliseen rekrytointiin sähköpostitse tai puhelimitse.

+358 295 016760 IHH Kansainvälinen rekrytointi - tietosuojaseloste

Maanantai–perjantai 9.00 - 12.00