Skip to content Saavutettavuusseloste - International House Helsinki

Saavutettavuusseloste

International House Helsinki on sitoutunut tarjoamaan verkkopalvelut saavutettavana. Haluamme, että mahdollisimman moni pystyy käyttämään digitaalisia palveluitamme ja otamme huomioon saavutettavuuden sivuston kehittämisessä. International House Helsingin sivusto on uudistumassa vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten tässä verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, minkälaisia puutteita saavutettavuudessa sivustolla on ja kuinka voit antaa palautetta saavutettavuuspuutteista.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää osittain lain asettamat saavutettavuusvaatimukset WCAG 2.1 -tason AA mukaisesti ja havaitut saavutettavuuspuutteet ovat listattuna alla. Olemme sitoutuneet täyttämään asetetun vaatimustason mahdollisimman pian.

Ei-saavutettava sisältö, havaitut puutteet

Alla mainittu sisältö ei vielä vastaa asetettua vaatimustasoa. Jokainen alla listattu osio koostuu seuraavista osa-alueista: lyhyt kuvaus ongelmasta, ja sen korjausehdotus WCAG 2.1 kriteeristön mukaisesti tai kuvaus kriteeristä mitä se rikkoo sekä lyhyt selostus suosituksesta ongelman korjaamiseksi. Osa-alueet on kirjoitettu selkokielellä ja ne eivät sisällä teknistä tietoa.

Yleiset

 • Tekstin ja taustan väriyhdistelmä ei aina täytä kontrastin minimivaatimuksia [1.4.3. Kontrasti (minimi)]. Ratkaisu: väriyhdistelmä tulee tarkastella ja korjata siten, että vain saavutettavia väriyhdistelmiä käytetään.
 • Osan linkeistä tekstisisältö on geneerinen, kuten ”Lue lisää palvelusta” [2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)]. Ratkaisu: Linkin tekstisisältö tulee kirjoittaa uudelleen joko kaikille verkkosivujen käyttäjille tai vain niille, jotka käyttävät avustavaa teknologiaa.
 • Linkit, jotka avautuvat uuteen ikkunaan eivät aina ilmoita käyttäjälle siitä [2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)]. Ratkaisu: Ilmoitus tulisi aina antaa käyttämällä ehdotettuja menetelmiä.

 

Navigointipalkki

 • Linkki, joka ohittaa navigointipalkin ei tule näkyväksi, kun kursori on kohdistettuna siihen [2.4.1. Ohita lohkot, 2.4.7: Näkyvä kohdistus]. Ratkaisu: Linkin tulisi tulla näkyviin kursorin ollessa kohdistettuna siihen.

 

Saavutettavuuspuutteiden korjaus

Havaittuja saavutettavuuspuutteita pyritään korjaamaan jatkuvasti. Tässä selosteessa havaittujen saavutettavuuspuutteiden listausta päivitetään sitä mukaan, kun puutteita saadaan korjattua.

 

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 2.7.2020, perustuen Wunder Oy:n kesäkuussa 2020 suorittamaan auditointiin.. Saavutettavuusseloste on päivitetty viimeksi 14.9.2022.

Wunder Oy:n saavutettavuusasiantuntijat arvioivat palvelua käyttäen seuraavia menetelmiä:

 • Automaattinen testaus käyttämällä Siteimprovea
 • Manuaalinen kokotestaus macOS-käyttöjärjestelmällä käyttämällä Chromen kehittäjätyökaluja ja vapaalla CSS-tyylillä.
 • Manuaalinen väritestaus macOS-käyttöjärjestelmällä käyttämällä seuraavia selaimia: Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge.
 • Manuaalinen näppäimistön testaus macOS-käyttöjärjestelmällä käyttämällä seuraavia selaimia: Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge.
 • Manuaalinen näppäimistötestaus macOS- käyttöjärjestelmä käyttämällä seuraavia selaimia: Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge.
 • Manuaalinen näytönlukutestaus macOS-käyttöjärjestelmällä käyttämällä VoiceOver-työkalua ja seuraavia selaimia: Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge.
 • Manuaalinen näytönlukutestaus Windows-käyttöjärjestelmällä käyttämällä NVDA-työkalua ja seuraavia selaimia: Chrome, Firefox.
 • Manuaalinen näytönlukutestaus Windows-käyttöjärjestelmällä käyttämällä JAWS-työkalua ja seuraavia selaimia: Chrome, Firefox.
 • Manuaalinen näytönlukutestaus iOS-käyttöjärjestelmällä käyttämällä VoiceOver-työkalua ja seuraavia selaimia: Chrome, Firefox
 • Manuaalinen näytönlukutestaus Android-käyttöjärjestelmällä käyttämällä TalkBack-työkalua ja seuraavia selaimia: Chrome, Firefox

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelumme saavutettavuutta. Ilmoitathan meille, jos löydät sivustoltamme sellaisia saavutettavuuspuutteita, joita ei ole kuvattu tällä sivulla. Teemme parhaamme näiden puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon kuluessa.

 

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: ihh@hel.fi

SAAVUTETTAVUUSKANTELUN JA -SELVITYSPYYNNÖN TEKEMINEN

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille (kts. Ohjeet edellä).

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot löydät Saavutettavuusvaatimukset.fi -verkkosivulta.

Sinulla on oikeus tehdä saavutettavuuskantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, jos emme noudata digitaalisten palveluiden tarjoamisesta annetussa laissa säädettyjä vaatimuksia ja velvollisuuksia. Myös ohjeet kantelun tekemiseksi löydät Saavutettavuusvaatimukset.fi -verkkosivulta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Verkkosivu: www.saavutettavuusvaatimukset.fi 

Sähköposti: saavutettavuus@avi.fi 

Puhelinnumero (vaihde): 0295 016 0