Skip to content Kielikurssit - International House Helsinki

Kielikurssit

International House Helsingin (IHH) kautta voit etsiä suomen ja ruotsin kielten kursseja. Kurssihaun nimi on Finnishcourses.fi, ja se listaa eri tahojen järjestämiä kielikursseja.

Suomi on virallisesti kaksikielinen maa. Suomessa lähes viisi miljoonaa ihmistä puhuu suomea äidinkielenään ja puoli miljoonaa ihmistä toisena kielenä. Ruotsi on lähes 300 000 ihmisen äidinkieli Suomessa.

Vaikka melkein kaikkialla Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla palvelua saa hyvin englanniksi, on hyödyllistä osata perusteet toisesta paikallisesta kielestä. Suurin osa Helsingin asukkaista (76 %) puhuu äidinkielenään suomea ja pieni osa (6 %) ruotsia.

Voit etsiä kurssihaun kautta kielikursseja, jotka järjestetään pääkaupunkiseudulla. Lisäksi kurssihausta löytyy verkkokursseja. Tämä tarkoittaa sitä, että voit aloittaa kielen opiskelun jo nykyisessä asuinmaassasi tai sitten kun olet saapunut Suomeen.

Miten kurssihakua käytetään

  1. Mene kurssihaun verkkosivulle (finnishcourses.fi). Kurssihaussa oletuksena ovat suomen kielen kurssit, ja ruotsin kielen kurssihaun löydät sivun alalaidasta.
  2. Valitse sijainti, missä haluat opiskella:
  • Jos et vielä ole saapunut Suomeen tai haluat opiskella verkossa, valitse verkkokurssi.
  • Jos olet pääkaupunkiseudulla, etkä halua opiskella verkossa, valitse Helsinki, Espoo, Vantaa tai kaikki niistä (voit valita useamman vaihtoehdon).
  1. Valitse, miten hyvin osaat suomea nyt, tai taso, jolla haluat aloittaa kielen opiskelun. Tämän lisäksi voit valita myös muita hakuvaihtoehtoja.
  2. Valitse listalta kurssi, jolle haluat osallistua. Kurssin kuvaus kannattaa lukea läpi huolellisesti, koska osa kursseista voi esimerkiksi sisältää opetusta sekä verkossa että paikan päällä.

Otathan huomioon, että kurssihaun kautta löytyvät kielikurssit ovat eri palveluntarjoajien järjestämiä ja kurssien hinnat vaihtelevat. Finnishcourses.fi-verkkosivu sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivuille, jotka eivät ole yhteydessä International House Helsinkiin. International House Helsinki ei vastaa kolmansien osapuolien ylläpitämien verkkosivujen sisällöistä.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tietystä kielikurssista, otathan yhteyttä suoraan kurssin tarjoajaan.

International House Helsinkiin voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@ihhelsinki.fi.