Skip to content Rahoitusvaihtoehdot - International House Helsinki

Rahoitusvaihtoehdot

Organisaatiosi voi saada taloudellista tukearekrytointiin ulkomailta usealla tavalla. IHH Kansainvälisestä rekrytoinnista saat tietoa siitä, mitkä rahoitusvaihtoehdot voisivat sopia organisaatiosi tarpeisiin.

 

Rahoitustuki kansainväliseen rekrytointiin

Targeted Mobility Schemes -hanke tukee työnantajia rekrytoinnissa toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista. Suomalaiset pk-yritykset voivat hakea tukea uuden ulkomailta Suomeen töihin saapuvan työntekijän perehdytykseen ja kotoutumiseen. Avustus voi olla 1 390 €/työntekijä perustasoisessa kotoutumisohjelmassa ja 1 750 €/työntekijä kattavassa kotoutumisohjelmassa.

Kotoutumisohjelman pitäisi sisältää ainakin koulutusta, kuten teknistä koulutusta tai mentorointia, ja se voi sisältää myös käytännön tukea, esimerkiksi apua majoituksen löytämisessä tai pankkitilin avaamisessa.

 

Rahoitustuki paikalliseen rekrytointiin

Kun palkkaat paikallisen kansainvälisen työnhakijan, voit saada taloudellista tukea TE-toimistosta tai kaupungilta. Sekä TE-toimisto että kuntien työllisyyspalvelut voivat myöntää palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannusten kattamiseksi, jos kyseinen työ parantaa työnhakijan ammatillista osaamista asiassa, joka tällä hetkellä estää häntä löytämästä työtä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit tarjoavat myös tukea työntekijöiden palkkaamiseen. Sekä Helsinki että Espoo voivat myöntää taloudellista tukea työllistämis-, palkka- ja toimeksiantokustannuksiin (kertaluonteinen työ tai hanke). Työllistämisen lisä on 500 €/kk, palkan lisä korkeintaan 800 €/kk ja toimeksiannon lisä korkeintaan 1 500 €.

Vantaa voi myöntää lisätukea (Vantaa-lisä) työnantajille, jotka palkkaavat palkkatukea saavan henkilön. Lisätuki on 500 €/kk. Vantaalla on myös alle 30-vuotiaiden nuorten rekrytointituki, joka on korkeintaan 800 €/kk.

 

 

Kasvua kansainvälisistä osaajista

Pk-yritykset voivat saada rahoitustukea muuttokuluihin Kokka kohti Suomea -hankkeen Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelun kautta. Palvelu vastaanottaa hakemuksia koko Suomesta 15.2.2022–31.5.2023. Palvelu voi kattaa 80 prosenttia 1–2 uuden työntekijän ja heidän perheensä kuluista, kuitenkin korkeintaan 5 000 € + alv/yritys. Palvelupaketit kattavat palveluita maahantulon ensivaiheeseen, asunnon hankintaan ja puolison uraohjaukseen.

Yhteystiedot

IHH Kansainvälinen rekrytointi

Jos haluat lisätietoja käytettävissä olevista rahoitusvaihtoehdoista, ota yhteyttä IHH Kansainväliseen rekrytointiin sähköpostitse tai puhelimitse.

+358 295 016760 IHH Kansainvälinen rekrytointi - tietosuojaseloste

Maanantai – perjantai 9.00 - 15.00